Zomer studiecoaching in Ankerpunt

STUDIE - IN - ZICHT

...Heel wat jongeren hebben door deze omstandigheden leerachterstand. Niet alleen thuiscontext speelt een rol maar ook individuele leerlingkenmerken zoals leer- of gedragsstoornissen, specifieke ondersteuningsnoden (kine, logo),  zelfsturend vermogen, motivatie en mentale weerbaarheid en praktijkvakken die niet (voldoende) van op afstand aangeleerd kunnen worden. ... 

Ook tijdens de zomervakantie kan je in Ankerpunt op een veilige manier studiecoaching volgen, zowel individueel als in groep.

Zowel voor leerlingen van de lagere school, middelbaar als hoge school of unief.

Individueel:

We werken geheel op maat, eventueel op basis van de eigen cursussen. We zoeken samen uit wat voor jou de beste studiemethode is, hoe je kan plannen en je er aan kan houden, vakspecifieke technieken, maar we werken ook indien nodig rond faalangst, stress, ...

Studie-in-zicht

Hier werken we per thema's en kan je aansluiten bij het thema dat bij jou past:
- Plannen, pauze, studieduur
- Studiemethode
- Samenvatten of kapstokken maken
- Vakspecifiek
- Stress en faalangst aanpakken
- ...

 Deze boeiende en uitdagende workshop is bedoeld om het zelfvertrouwen van de jongeren op een leuke manier een boost te geven. Tegelijkertijd werken we rond leren leren. De jongeren kunnen verschillende sessies volgen.  Zo kunnen ze oefenen wat ze in Ankerpunt leerden en feedback vragen over wat nog moeilijk loopt.

In het leren leren pakket ontdekken de jongeren oa.: Hoe planningen maken, grotere hoeveelheden leerstof verwerken, samenvattingen maken... Wat zijn je talenten die je kan gebruiken om het leren efficiënter te maken. Wat werkt bij jou. Hoe zit het met pauzes, multimediagebruik,...Hoe kunnen we faalangst voorkomen of verhelpen?  Wat is jouw motivatie om dit jaar te slagen? En natuurlijk komen ook sociale media aan bod: hoe omgaan met sociale media als ik moet studeren?

Zo geraken ze tijdig klaargestoomd zijn om volgend schooljaar met volle moed te herstarten en kunnen ze de grote hoeveelheden van de examenleerstof te verwerken.  


Meer info info@ankerpunt.be of 0497/746899

Individuele begeleiding kan gecombineerd worden met de groepsbegeleiding. 
 

Meer info kan je bevragen via ons secretariaat of 0497/746899

 

 

 

 

 

 

Info
Datum: 
woensdag 27 mei 2020, 12:00 tot vrijdag 28 augustus 2020, 12:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE64 7350 5110 6052 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.