YOMIQI Cursus voor volwassenen

 

Kom tot rust, ontspan je en word meer jezelf met 
YOMIQI
(YOga, MIndfulness, QIgong) 
          
Beleef een nieuw en origineel concept
 

Yoga, mindfulness, qigong, ontladende bewegingen, gecombineerd met humor, spel en praktische tips rond zelfzorg en positieve communicatie. Start cursusreeks voor volwassenen 27.01.18 om 19.00 in Ankerpunt in Heverlee. Kom je met twee? Dan krijgt de tweede korting. 

 

Voor iedereen die zoekt naar:
- Aandacht en concentratie verbeteren
- Tot rust komen
- (Pieker)gedachten loslaten
- Grenzen leren aanvoelen en bewaken
- Goed in je vel voelen
- Ademhaling verbeteren 
- Ontstressen
- In je kracht staan
- Stress, burn out, bore out, depressie voorkomen of behandelen                                                                         Klik op de foto voor het filmpje
- Omgaan met hooggevoeligheid
- Bewust leven in het hier en nu
- Genieten
- …

Yomiqi kort:
Voor het Ankerpuntteam was het duidelijk dat er nood is aan een diepgaander aanbod. Daarom ontwikkelden we in Ankerpunt YOMIQI. Het is een unieke en rijk gevarieerde  lessenreeks samengesteld uit een combinatie van  doeltreffende aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen, zorgvuldig geselecteerd uit  Mindfulness, Yoga en Qi gong (Tai Chi). Ze hebben als  doel tot rust te komen en zo dichter bij jezelf te komen. De oefeningen zijn praktisch, gemakkelijk uit te voeren en toepasbaar in de dagdagelijkse schoolse, werk- en gezinssituatie. Door regelmatig te oefenen, kan je de technieken goed en flexibel toepassen in je dagelijkse leven op die momenten dat jij het nodig hebt. De lessenreeksen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en de klemtoon verschilt per leeftijdsgroep.

   

 

 

 

 

 

 

Bewust leven:
Kinderen, jongeren en volwassenen die zich in Ankerpunt aanmelden, blijken vaak last te hebben van stress - in een van zijn vele gedaanten - als onderliggende oorzaak van hun zorgen.  Niet zo verwonderlijk in onze drukke,  veeleisende maatschappij waar alles  snel en veel en tegelijk moet.  We gunnen ons vandaag nog amper tijd voor onszelf. Tijd die we juist zo nodig hebben om even stil te staan bij het leven en tot rust te komen. Dat terwijl innerlijke rust ons juist kracht geeft om gezond, sterk en weerbaar door het leven te gaan.
Daarom is het belangrijk parallel ook te zoeken naar de mogelijke oorzaak van minder welbevinden. Tijdens de sessies besteden we hier ook aandacht aan door te informeren en persoonlijke reflectie


Voor iedereen sessies op maat:
Voor de jongsten wordt er gewerkt met verhalen en korte, aantrekkelijke ervaringsgerichte oefeningen rond rust, weerbaarheid en concentratie. 
Voor tieners geven we naast de aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen ook tips mee voor de aanpak aan faalangst, weerbaarheid en het omgaan met (examen)stress.
Bij volwassenen ligt de klemtoon op het omgaan en de aanpak van stress en burn-out.
Yomiqi kan ook in gezinssituaties toegepast worden en zo een oase van rust creëren.
In het kader van gezondheidscoaching komen we ook in uw bedrijf of organisatie. We motiveren het team tot beweging en leren hen hoe ze stress, burn - out, bore - out, depressie, ... kunnen voorkomen of overwinnen.
Met dit alles is het een boeiende, rijk gevarieerde cursus.

Betekenis en inhoud:
YOMIQI is het letterwoord voor Yoga, Mindfulness,Qi Gong (en Tai Chi). De wortels van de Mindfulness, Yoga, Qi gong en Tai chi liggen in het boeddhisme.
Mindfulness is het best te omschrijven als bewustzijn dat ontstaat door doelbewuste, milde aandacht in het hier en nu. Yoga oefeningen trachten het lichaam, de geest en de ziel te verbinden. Harmonie hiertussen staat in de yogaleer garant voor gezondheid die te bereiken is door een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, rust en meditatie. De bewegende meditaties van Qi gong stonden oorspronkelijk aan de basis van de vechtkunsttechnieken van Tai Chi die werden beoefend in de boeddhistische kloosters om tegenwicht te bieden aan de urenlange meditaties. De harde vechttechnieken evolueerden tot vloeiende, bevrijdende bewegingen.

YOMIQI is het Japanse woord voor ‘existentie, leven , bestaan zijn’.  QI betekent energie, levenskracht. Dit is de energie die we zo broodnodig hebben om gezond, ontspannen  en bewust te leven in onze moderne  maatschappij.

REFLECTIE
De lessenreeks bestaat uit  een rijk gevarieerde afwisseling van oefeningen en technieken met informatie en reflectiemomenten van wat de mogelijke  oorzaken kunnen zijn van jouw stressfactoren en hoe je ze mogelijk kan aanpakken. Kinderen doen dit als tekenend en spelend. Volwassenen krijgen tijdens dit reflectiemoment een drankje aangeboden. 

 

       

 

 

 

 

 

 

YOMIQI inhoud en betekenis:

YOMIQI is het letterwoord voor Yoga, Mindfulness,Qi Gong (en Tai Chi). De wortels van de Mindfulness, Yoga, Qi gong en Tai chi liggen in het boeddhisme.
Mindfulness is het best te omschrijven als bewustzijn dat ontstaat door doelbewuste, milde aandacht in het hier en nu. Yoga oefeningen trachten het lichaam, de geest en de ziel te verbinden. Harmonie hiertussen staat in de yogaleer garant voor gezondheid die te bereiken is door een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, rust en meditatie. De bewegende meditaties van Qi gong stonden oorspronkelijk aan de basis van de vechtkunsttechnieken van Tai Chi die werden beoefend in de boeddhistische kloosters om tegenwicht te bieden aan de urenlange meditaties. De harde vechttechnieken evolueerden tot vloeiende, bevrijdende bewegingen.

YOMIQI is het Japanse woord is voor ‘existentie, leven , bestaan zijn’.  QI betekent energie, levenskracht. Dit is de energie die we zo broodnodig hebben  om gezond, ontspannen  en bewust te leven in onze moderne  maatschappij.

Hoe YOMIQI verankeren zonder stress?

Concreet:

Data en prijzen: zie agenda of stuur een mailtje
Inschrijven steeds noodzakelijk

 


Speciale arrangementen voor verjaardagsfeestjes. Vraag meer inlichingen via info@ankerpunt.be

 

Ochtendstond heeft goud in de mond. 
Yomiqi in de frisse ochtendlucht met een heerlijk ontbijt in een warme omgeving.

 

Prijs voor volwassenen
99 euro voor voor deze reeks van 4 lessen 
Inbegrepen: drankje, werkboekje

 

TRAIN DE TRAINER: wil jij ook gecertificeerd Yomiqi docent worden? Deze cursus start opnieuw september 2017. Een erkend Yomiqi trainer diploma kan je alleen bij Ankerpunt halen. Voor meer inlichtingen kan je ons contacteren.

ARRANGEMENT: Wil jij samen met een paar vrienden, vriendinnen, je gezin of familie een speciale ochtend, namiddag of avond een sessie op maat? Dan kan je dat bij ons aanvragen. Wij luisteren naar jouw noden en werken een thema op basis van jullie vragen.

ZOMERsessies met beurtenkaart.


Aangeraden wordt om het volgende mee te brengen naar de les:

Gemakkelijk zittende kledij
Yogamatje  
Kussentje 
Flesje water
Eventueel fleece dekentje
Iets om te noteren
En niet te vergeten:
een behoorlijke portie goesting en nieuwsgierigheid om met YOMIQI aan de slag te gaan.


Trainer  is Vicky Clybouw. Vicky combineert haar jarenlange ervaring als lesgever in yoga en meditatie met haar wetenschappelijke kennis vanuit de klinische psychologie. Vicky heeft zowel ervaring met  het begeleiden van kinderen en jongeren als van volwassenen.  

 

 

 

Dit lessenpakket kwam inhoudelijk en praktisch tot stand door  Marleen Jans 
Alle rechten voorbehouden voor Ankerpunt.


 

 

 

 

 

Info
Datum: 
zondag 29 januari 2017, 19:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.