YOMIQI

Kom tot rust, ontspan en word meer jezelf met YOMIQI

NIEUW

Heerlijk ontspannen of eens onbekommerd zot doen, weg van alle zorgen? Het kan met Yomiqi! Een leuke, inspirerende en gevarieerde mix van yoga, mindfulness, qigong, ontladende bewegingen, gecombineerd met een gezonde dosis humor, spel  en praktische tips rond positieve communicatie, 
zelfzorg en welbevinden!

 

Nieuwe reeksen starten op maandag 14 januari 2019. Schrijf hier in!

Data hier kom je meer te weten over de verschillende reeksen en formules.

Doel

Wat is Yomiqi?

Voor wie?
- Individuele lessen, kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen
- Speciale arrangementen: scholen, naschoolse opvang, teambuilding, bedrijven, vrienden, dokters, zorgverstrekkers, ...
- Geen voorkennis nodig

Lesgevers


Prijzen en kortingen

 

                        

Voor volwassenen, jongeren, kinderen en (groot)ouders op zoek naar: 

- Aandacht en concentratie verbeteren
- Tot rust komen
- Leven in het hier en nu
- Contacten leggen
- Omgaan met de ander  
- Grenzen leren aanvoelen en bewaken
- In je kracht staan
- Weerbaarheid
- Goed in je vel voelen
- Ademhaling verbeteren 
- Verbintenis
- Ontstressen                                                                        
- (Pieker)gedachten loslaten                                        Klik op de foto voor het filmpje
- Stress, burn out, depressie voorkomen of behandelen  
- Omgaan met hooggevoeligheid
- Gewoon relaxen en genieten,
- …                                                               

 
Yomiqi kort:

Ankerpunt  ontwikkelde een alternatief aanbod. YOMIQI is een unieke en rijk gevarieerde  lessenreeks samengesteld uit  aangename en doeltreffende aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen. Mindfulness, Yoga en Qi gong (Tai Chi) combineerden we met nog andere bewegingsleren zoals dans, acro, met communicatie modellen en heel wat tips rond zelfzorg en welbevinden.
De oefeningen hebben als doel innerlijke rust te vinden, te ontspannen of te en zo dichter bij jezelf te komen. Tegelijkertijd vinden we humor heel belangrijk. Lachen bevrijdt en zorgt voor ontlading. Sommige oefeningen voeren we uit op muziek, aangepast aan het doelpubliek. We geven ook heel wat tips en tricks mee rond zelfzorg, welbevinden en datgene waar jij vragen rond hebt.
De oefeningen zijn praktisch, gemakkelijk uit te voeren en toepasbaar in de dagdagelijkse schoolse, werk- en gezinssituatie. Door regelmatig te oefenen, kan je de technieken goed en flexibel toepassen in je dagelijkse leven op die momenten dat jij het nodig hebt. De lessenreeksen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en de klemtoon verschilt per leeftijdsgroep.

 Bewust leven:
Kinderen, jongeren en volwassenen die zich in Ankerpunt aanmelden, blijken vaak last te hebben van stress - in een van zijn vele gedaanten - als onderliggende oorzaak van hun zorgen.  Niet zo verwonderlijk in onze drukke,  veeleisende maatschappij waar alles  snel en veel en tegelijk moet.  We gunnen ons vandaag nog amper tijd voor onszelf. Tijd die we juist zo nodig hebben om even stil te staan bij het leven en tot rust te komen. Dat terwijl innerlijke rust ons juist kracht geeft om gezond, sterk en weerbaar door het leven te gaan. Yomiqi biedt hier een Ankerpunt en zoekt parallel ook naar de mogelijke oorzaak van minder welbevinden en tips om hier mee om te gaan. Tijdens de sessies besteden we hier ook aandacht aan door te informeren en aan de hand van persoonlijke reflectie. 

Betekenis en inhoud:

YOMIQI is het letterwoord voor Yoga, Mindfulness, Qi Gong (en Tai Chi). De wortels van de Mindfulness, Yoga, Qi Cong en Tai chi liggen in het boeddhisme.
Mindfulness is het best te omschrijven als bewustzijn dat ontstaat door doelbewuste, milde aandacht in het hier en nu. Yoga oefeningen trachten het lichaam, de geest en de ziel te verbinden. Harmonie hiertussen staat in de yogaleer garant voor gezondheid die te bereiken is door een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, rust en meditatie. De bewegende meditaties van Qi Cong stonden oorspronkelijk aan de basis van de vechtkunsttechnieken van Tai Chi die werden beoefend in de boeddhistische kloosters om tegenwicht te bieden aan de urenlange meditaties. De harde vechttechnieken evolueerden tot vloeiende, bevrijdende bewegingen.

YOMIQI is het Japanse woord voor ‘existentie, leven, bestaan, zijn, in het hier en nu zijn’.  QI betekent energie, levenskracht. Dit is de energie die we zo broodnodig hebben om gezond, ontspannen  en bewust te leven in onze moderne  maatschappij.

REFLECTIE
De lessenreeks bestaat uit  een rijk gevarieerde afwisseling van oefeningen en technieken met informatie en reflectiemomenten van wat de mogelijke  oorzaken kunnen zijn van jouw stressfactoren en hoe je ze mogelijk kan aanpakken. Kinderen doen dit als tekenend en spelend. Volwassenen krijgen tijdens dit reflectiemoment een drankje aangeboden. 


Hoe YOMIQI verankeren zonder stress?

Voor iedereen sessies op maat:


Voor de de allerkleinsten (0 tot 3)waar de ouder in warme verbinding gaat met de baby.

Voor kinderen van de basisschool wordt er gewerkt met verhalen en korte, plezante ervaringsgerichte oefeningen en tips rond rust, weerbaarheid, veerkracht , zelfvertrouwen en concentratie. 

Voor tieners geven we naast leuke aandachts- en ervaringsgerichte, maar soms ook wel uitdagende oefeningen ook tips mee over concentratie en voor de aanpak van faalangst, weerbaarheid, zelfvertrouwen en het omgaan met (examen)stress. Voor sfeerbeelden jongeren in actie tijdens What's up: klik hier.

Bij volwassenen ligt de klemtoon op het omgaan en de aanpak van stress en burn-out, rust, zelfvertrouwen en welbevinden.

Yomiqi kan ook in gezinssituaties toegepast worden, gezinsleden dichter bij elkaar brengen en zo een oase van rust creëren.

Ook leerkrachten kunnen yomiqi aanleren voor zichzelf, maar ook ideaal om toe te passen in de klas en schoolcontext. 
- Wil je graag wat meer rust in de klas? Betere concentratie van de kinderen? Wij geven je praktische tips en leuke bewegingstussendoortjes die je als bewegingstussendoortje kan toepassen. Je kan een sessie bij jou op school aanvragen, of sessies volgen in Ankerpunt.
- Ook een hele fijne teambuilding 

Voor dokters en zorgverstrekkers. Zelf even heerlijk uitleven en tot ontspanning komen. Inzichten verwerven, die je voor jezelf kan toepassen, maar ook kan delen met je cliënten.

Naschoolse opvang: Leuvense scholen kunnen deze workshops ook aanbieden in de naschoolse opvang via Kinderkuren.

In het kader van gezondheidscoaching komen we ook in uw bedrijf of organisatie.
- We motiveren het team tot beweging en leren hen hoe ze stress, burn - out, bore - out, depressie, ... kunnen voorkomen of overwinnen. Met dit alles is het een boeiende, rijk gevarieerde cursus, waar we ook werken rond zelfvertrouwen en veerkracht.
- Kan ook als teambuilding.

Yomiqi is een fijne teambuildingsactiviteit met heel wat tips en praktisch toepasbare oefeningen, die de collega's tussendoor kunnen toepassen om de concentratie te verhogen en stress en burn out te voorkomen.
Voor bedrijven, organisaties, scholen, ...

Speciale arrangementen. 

Wil jij samen met een paar vrienden, vriendinnen, je gezin of familie een speciale ochtend-, namiddag-, of avondsessie op maat? Dan kan je dat bij ons aanvragen. Wij luisteren naar jouw noden en werken een thema op basis van jullie vragen.
Speciale arrangementen :
* voor kinderen: verjaardagsfeestjes,
* voor gezin, familie, vrienden: werken rond door u gekozen thema's
* scholen, bedrijven en organisaties
 

TRAIN DE TRAINER
wil jij ook gecertificeerd Yomiqi docent worden? Deze cursus start opnieuw in september 2019. Een erkend Yomiqi trainer diploma kan je alleen bij Ankerpunt halen. Voor meer inlichtingen kan je ons contacteren.

 

       

 

 

 

 

 

 

Prijzen:

Voor alle categorieën:
Je kan vrijblijvend altijd een proefles volgen voor 10 euro (60 min) en 15 euro (90 min). Zo kan je helemaal ervaren wat yomiqi voor jou doet. Raak je geboeid en wil je de hele reeks meedoen? Dan betaal je de gewone prijs min het bedrag van de proefles.

Heel het jaar door op maandagen. Reeksen sluiten aan.  

Ook op woensdagvoormiddag van 10.00 tot 11.30

Voorjaars - en zomerreeks 2019 reeks 9 sessies / of per beurt

Prijs reeks 9 sessies volwassenen (90 min/ sessie): 117,5 euro (of 15 euro per beurt)
Prijs reeks 9 sessies kinderen (60 min /sessie) : 82,5 euro (of 10 euro per beurt)
Je ook een proefles (10 of 15 euro/ sessie) volgen. Beslis je in te stappen, dan betaal je nog voor de overige lessen.
Lees lager over onze kortingen.

Maandagen kinderen, jongeren of volwassenen
Reeks 1 data: 14/1 - 21/1 - 28/1 - 4/2 - 11/2 - 18/2 - 25/2 - 11/3 - 18/3/2019
Reeks 2 data:  25/3 - 1/4 - 29/4 - 6/5 - 13/5 - 20/5 - 27/5 - 3/6 - 17/6 
Woensdagvoormiddagen (10.00 - 11.30) volwassenen
Reeks 1 data:  16/1 - 23/1 - 30/1 - 6/2 - 13/2 - 20/2 - 27/2 - 13/3 - 20/3/19 
Reeks 2 data: 24/4 - 8/5 - 15/5 - 22/5 - 29/5 - 5/6 - 12/6, 19/6 - 26/6/19

14/1 - 21/1 - 28/1 - 4/2 - 11/2 - 18/2 - 25/2 - 11/3 - 18/3/2019
Reeks 2 data:  25/3 - 1/4 - 29/4 - 6/5 - 13/5 - 20/5 - 27/5 - 3/6 - 17/6 

Kortingen (niet cummuleerbaar)

Ben je lid van Ankerpunt vzw? Dan krijg je 10% korting.
Kom je met twee? Dan krijgt de tweede 10 euro korting voor de reeks
Bevraag ook jouw ziekenkas.
Yomiqi is een activiteit die deelneemt aan de Uitpas              
Verzamel 10 punten en krijg een les yomiqi gratis.

Inschrijven  steeds noodzakelijk.

Meebrengen

Aangeraden wordt om het volgende mee te brengen naar de les:

Gemakkelijk zittende kledij
Yogamatje  
Kussentje 
Flesje water
Eventueel fleece dekentje
En niet te vergeten:
een behoorlijke portie goesting en nieuwsgierigheid om met YOMIQI aan de slag te gaan.

Wie zelf nog geen yogamatje of kussentje heeft, kan dit zeker in Ankerpunt ontlenen. 

De lesgevers


Trainer  is Vicky Clybouw. Vicky combineert haar jarenlange ervaring als lesgever in yoga en meditatie met haar wetenschappelijke kennis vanuit de klinische psychologie. Vicky heeft zowel ervaring met het begeleiden van kinderen en jongeren als van volwassenen.  

 

 

 

 

Dit lessenpakket kwam inhoudelijk en praktisch tot stand door Marleen Jans 


 

 

 

 

Nieuwe lesgevers:

Tina Depré

Lauranne Mardulier

 

+

Vraag meer inlichtingen via info@ankerpunt.be

©Alle rechten voorbehouden voor Ankerpunt / Marleen Jans.

Info
Datum: 
maandag 14 januari 2019, 18:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op  BE64 7350 5110 6052  Ankerpunt VZW met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.