Weg met examenstress! 7 praktische tips.

 

Tijdens een van die ‘spannende’ blokperiodes, sprak een vriendin, wiens zoon aan de unief studeert, me  vertwijfeld aan. “Ik zal hem toch maar eens naar jou moeten sturen,” zuchtte ze. “Hoezo?” reageerde ik verbaasd, “Jouw zoon heeft toch helemaal geen leerproblemen?” “Neen, neen, het gaat niet over onze zoon.” antwoordde ze opgelucht. “Met onze zoon, daar is alles in orde mee. Het is mijn man! Die is tijdens de examens niet te doen. Hij loopt hier door het huis als een  stresskip en we worden er allemaal zenuwachtig van…”

Heel lief natuurlijk van die bezorgde papa om zo mee te leven met zijn zoon, maar helpend is het niet echt. Tja, hoe hou je de rust in huis tijdens de examens?

In deze Ankerpuntnieuwsbrief lees je meer over:

* 7 praktische tips, speciaal voor ouders in examenstress.

Lees meer...

* De Ankerpuntagenda:

- Originele vakantieworkshops voor kinderen van de lagere school en jongeren op de drempel van het middelbaar.
- Boeiende opleidingen voor volwassenen starten in het najaar.

1. Workshop sociale vaardigheden voor kinderen 7 – 11 jaar:
1 – 4 juli 9.30 – 12.30
In een leuk en veilig kader organiseert Ankerpunt in de zomervakantie vier toffe workshopvoormiddagen met heel wat activiteiten rond sociale vaardigheden – naar jezelf en naar anderen toe. Je beleeft er mooie, grappige, ontroerende en ontspannende momenten. Hier ontdek je jezelf en mag je je zelf zijn. ‘Ik ben oké.’ Elk kind is immers uniek. Jij bent uniek… meer lezen

2. Combi workshop: sociale vaardigheden en leren leren voor jongeren eerste graad humaniora:
24 – 28 augustus 9.30 – 12.30
'Studie in - zicht’:  op de drempel naar het middelbaar voelen heel wat jongeren zich wel eens wat onzeker: “Ga ik in die nieuwe omgeving wel vrienden maken en houden? Hoe zit het met de leerstof? Hoe moet ik het aanpakken om die grote hoeveelheid te verwerken?..."

Met ‘Studie in - zicht' combineert Ankerpunt leuke en boeiende activiteiten  rond sociale vaardigheden met  een heleboel praktische studietips.

'Studie in - zicht' wordt speciaal georganiseerd op het einde van de zomervakantie, zodat de jongeren met dit rijke ‘inzicht’ met veel zin en zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet gaan.

... meer lezen

3. Speciaal zomeraanbod: studieadvies voor en begeleiding van studenten:
Voor meer info  contacteer ons en stel je vraag schriftelijk of  bel 0497/746899

4. Groei uit jezelf :
Een boeiend en stimulerend traject van jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. 10 cursusavonden.
Deze cursus is voor iedereen die nieuwe stappen wil ondernemen  in persoonlijke ontwikkeling en groei en die stress en burn - out ver van zijn bed wil houden... meer lezen

5. In je kracht als leerkracht: 
Vijf boeiende en dynamische dinsdagavonden waar we samen ontdekken hoe we ons kunnen weerbaar maken tegen stress en burn -out en hoe we op een optimale manier kunnen communiceren met ouders, collega's, kinderen, ... meer lezen

6. Lezingen, voordrachten, workshops, ...

   - Massa’s teamgerichte nascholingen voor leerkrachten, zorgleerkrachten, CLB - ankers, ...
   - Workshops voor leerlingen in de klas 
   - Voordrachten voor ouders.

Ons uitgebreid aanbod vind je op de website.

Op vraag maken we ook activiteiten op maat.