Weg met de pyjamadagen! 5 Tips voor een zalige zomer

 

 

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Klik hier!
Werken er links niet?
Geef ons een seintje

 

 

 

 

 

Beste lezer,

Warme dagen, staycations, vakanties in eigen land, gezellig samenzijn met je bubbel... Het is zover, de zomer is in het land. Weg met de pyjamadagen, tijd om een zalige zomer in te duiken. Hoe Ankerpunt VZW de zomer tegemoet gaat kan je lezen in deze nieuwsbrief!

Even een overzichtje:

- Vijf tips voor een zalige zomer
- Interview met Ellie en Marleen: zo leuk om kampjes te geven
- Zomeragenda: workshops en kampjes

- Nieuw bij Ankerpunt
- Variapuntjes

 

 

             

 

TIP 1. Leve de bubbels!laugh

Na een hele tijd in je kleine bubbel gezeten te hebben, mag je nu eindelijk plannen maken met grotere  bubbels. Leuke vooruitzichten zorgen voor een goede zomer. Een picnic in het park, rolschaatsen met de familie, spelletjes spelen met de vrienden... Plan je bubbels alvast, dan heb je elke week een toffe bubbeldag om naar uit te kijken.

Tip 2. Omring je met mensen die je energie geven heart

Wie nodig je uit in jouw bubbel? 
Negatieve mensen slorpen energie. Tijd dus om voor jezelf te kiezen. Omring je daarom met mensen die het goed met je voorhebben. Goede vrienden en fijne familie. 

TIP 3. Zoek het zonlicht op!wink

Merkte je het al op dat als het zonnetje schijnt je een boost aan energie krijgt Je voelt je meteen een pak vrolijker.  De zon bevordert zeker ons welbevinden

En er is meer!...

Meer tips lezen? Klik hier 

 

In dit interview vertelt onze bevlogen psychologe Ellie Kloeck wat haar motiveert om deze kampjes te geven. Ook Marleen Jans vertelt wat meer over hoe zo'n kampjes in hun werk gaan. Marleen is oprichter en bezieler van Ankerpunt VZW. Marleen heeft decennialange ervaring in het uitwerken en geven van kampjes.

Ellie, dit is nu de 7de keer dat je het kampje geeft. Wat motiveert je om ' Hey, ik ben oké' te geven?

Ellie: Mijn grootste motivatie is dat alle kinderen zich wel in hun vel voelen. Dat ze zichzelf met hun talenten ontdekken en weten 'hey, ik ben oké' zoals ik ben. Ik vind het belangrijk dat kinderen in interactie met anderen, zelfzeker zijn en voor zichzelf kunnen opkomen.

Wat houdt zo'n kampje concreet in? Waar zijn jullie mee bezig?

Ellie: We werken rond zelfvertrouwen, weerbaarheid, niet enkel op vlak van pesten, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van doorzetten als iets even niet loopt zoals verwacht. En het leren omgaan met tegenslagen. 

Marleen: De rode draad doorheen ons kamp is het verhaal van 'De Wondere Ommesprong'. Ik schreef dit verhaal speciaal voor dit kampje. Het gaat over twee paardjes die een opdracht krijgen om een tocht te maken naar de Wondere Ommesprong. Onderweg komen ze andere dieren tegen elk met zijn eigen karakter, kleine kantjes en mooie talenten. Samen beleven ze heel wat avonturen. Samenwerken is hier de boodschap. Meer verklappen we nog niet, ...

 

Lees je graag het hele interview met Ellie en Marleen, klik dan hier.

 

 


Onze Agenda staat vol met leuke initiatieven voor alle leeftijden.
Klik op de tegeltjes voor meer informatie.

                           

 

      

       
Schrijf je snel in want VOLZET IS VOLZET!

In Ankerpunt starten binnenkort 2 extra logopedisten op, zo kunnen we de kinderen en jongeren nog beter helpen en werken we onze wachtlijsten meteen weg. Je leest er meer over in onze volgende nieuwsbrief.

Kom jij ook mee yomiqi bosbaden zondag 26 juli?

In september starten onze nieuwe workshops doorheen het jaar. Meer lezen.

 

Ankerpunt  Vzw steunt Sprankel: vereniging van ouders van kinderen met een leerstoornis. ZIj zoeken jonge ouders en vrijwilligers. Meer weten? Klik hier.

Vacature Kom jij het Ankerpuntteam versterken? Vrijwilligers zeer welkom!

Like en volg ons: FacebookLinkedIn en Instagram.

Ja, ik wil graag deze nieuwsbrief blijven ontvangen. Klik hier!

Om zo'n breed mogelijke publiek te bereiken en ook kinderen uit kwetsbare gezinnen kansen te geven, zoekt Ankerpunt sponsors en subsidies. Alvast bedankt om ons hierbij te helpen. 

Je kan ons ook helpen door dit bericht zo veel mogelijk te delen met mogelijks geïnteresseerden. Bedankt!

We wensen jullie allen een zalige zomer toe.

Vriendelijke groeten,

Het Ankerpuntteam

 

© 2020 Marleen Jans Ankerpunt vzw. All rights reserved.

___________________________________________________________

Privacy GDPR. Meer weten over onze privacyverklaring? Lees hier.
U ontvangt deze mail omdat u opgenomen bent in de mailinglijst van ANKERPUNT vzw. Je persoonsgegevens worden verwerkt door ANKERPUNT vzw en worden enkel gebruikt om je enkele keren per jaar een mailing te sturen met nieuws over de activiteiten van ANKERPUNT vzw. We doen het nodige om je persoonsgegevens in alle veiligheid en vertrouwen te beheren en te gebruiken. Uw gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden.  Indien u geen informatie van ANKERPUNT vzw meer wenst te ontvangen, kan u zich op ieder moment uitschrijven uit onze mailinglijst door op onderstaande knop 'UITSCHRIJVEN' te drukken. We zullen je missen.

Ja, ik wil graag deze nieuwsbrief blijven ontvangen. Klik hier

Disclaimer