Vicky Clybouw

Klinisch psycholoog met een rijke ervaring:

Mijn naam is Vicky Clybouw en van jongs af aan ben ik gepassioneerd door de Oosterse filosofie, yoga en meditatie. Vanuit deze interesse besloot ik om godsdienstleerkracht te worden en daarom vatte ik de lerarenopleiding secundair onderwijs aan (vakken Nederlands, geschiedenis/Mavo en godsdienst). In het laatste jaar van de opleiding kreeg ik de kans om drie maanden naar India op uitwisseling te gaan om daar yoga- en meditatielessen te gaan volgen. Ook mijn thesis heb ik aan yoga en meditatie gewijd waarbij ik een lessenpakket voor kinderen en jongeren uitwerkte. Ik vervolgde mijn yogastudies en ben nu een erkend gediplomeerde yogadocent.

Initieel startte ik in het onderwijs als leerkracht, maar niet veel later kreeg ik de kans om leerlingbegeleider te worden. Deze opportuniteit is de start geweest van het intens begeleiden van jongeren. Ik specialiseerde me in studiebegeleiding, leren leren, de aanpak van faalangst, enz. Om mij als leerlingbegeleider verder te bekwamen, besloot ik (als werkstudent) de bachelor Gezinswetenschappen te behalen om kinderen en hun gezin optimaal te kunnen ondersteunen. Deze opleiding liet mij kennis maken met het coachen van volwassenen. Stilaan groeide het idee om ook met volwassenen aan de slag te gaan waardoor ik de masteropleiding klinische psychologie – optie volwassenen (opnieuw als werkstudent) heb aangevat. Ik zie het als een pluspunt om door mijn werkervaring en opleidingen zowel kinderen, jongeren en volwassenen te kunnen bijstaan.

Intussen, na 10 jaar werkervaring in lesgeven, leerlingbegeleiding en klinisch psychologie, is begeleiding een niet meer los te koppelen onderdeel van mijn leven geworden. Naast mijn basisdiploma's als leerkracht, gezinswetenschappen en klinische psychologie blijf ik me permanent bijscholen. Hierdoor kan ik ook andere vormen van begeleiding zoals mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) aanbieden. Op holistische wijze tracht ik problemen te benaderen waarbij vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar het ontstaan en het in stand houden van moeilijkheden zonder hierbij de sterktes uit het oog te verliezen. Er wordt op maat gewerkt en de begeleiding kan een geheel van psychologische tot ervaringsgerichte ondersteuning omvatten. Op deze manier wil ik kinderen, jongeren en volwassenen bijstaan om hun eigen weg op school, op het werk, in het leven (terug) te vinden. 

Bij mij kan je terecht voor:

- Kinderen en jongeren: leren leren, therapeutische begeleidingen, diagnostiek, YOMIQI.

- Volwassenen: therapeutische begeleidingen , diagnostiek, YOMIQI

- Ik heb ook ervaring met de behandeling van eetstoornissen en psychosenzorg.

- Bejaarden: gesprekstherapie
                    afnemen van diagnostiek bij deze doelgroep (neurocognitief onderzoek).