Talent in de tent

Data: zaterdag 25 januari, 1, 8, 15 februari en 7, 14, 21 en 28 maart
telkens van 13.00 tot 15.00

7 maart ouders welkom vanaf 14.30 tot 15.30

Groeien in talent

 

Omdat je jezelf mag zijn

Een leuke workshopreeks met toffe spelletjes, verhalen, en knotsgekke bewegingen. Hier  ontdekken de kinderen de schat aan talenten in zichzelf en bij anderen. Ze zetten hun talenten in om nieuwe uitdagingen uit te proberen en daar voor te gaan (groeidenken). Fouten maken mag! Zo leren ze omgaan met hun eigen talenten en die van een ander. Het spel heeft een zeer positieve invloed op het groepsgevoel en de interacties binnen de groep. Op het einde van het kampje staat elk kind in de spotlights en krijgt het een plaatsje op het erepodium in onze talententent.

Talenten

Spelenderwijs ontdekken de kinderen de schat aan talenten in zichzelf. Welke talenten bestaan er? Wat kan ik er mee doen? Kan ik een talent leren? Kan ik een hobby doen waarvan ik niet weet of ik er wel talent voor heb?

In deze workshop gaan de kinderen aan de slag met onze talentenactiviteiten. Kinderen leren hier hun eigen talenten kennen en inzetten. Ze leren ook meer uitdagingen uit te proberen en er voor te gaan (groeidenken). Ook de talenten van de vriendjes en vriendinnetjes worden in kaart gebracht. Zo leren ze omgaan met hun eigen talenten en die van een ander.

Groepsgevoel

Bovendien heeft het spel een zeer positieve invloed op het groepsgevoel en de interacties binnen de groep.

Weerbaar en veerkrachtig

Doel van deze workshop is dat kinderen zich wel in hun vel voelen en blij en tevreden aan de slak kunnen gaan met hun talenten. Zo staan ze weerbaar en veerkrachtig in het leven. Dat is noodzakelijk, want het leven is mooi, maar brengt ook moeilijke momenten met zich mee. Dan is het goed te weten hoe je hier mee om kan gaan.

Op maat:

Talent in de tent, is een onderdeel van de reeks 'Hey, ik ben oké'. 
Soms hebben kinderen nog meer nodig en zijn ze op zoek naar practische tool. Daarom komen  ook andere thema’s rond sociale vaardigheden aan bod. Je kan als ouder of opvoeder ook op maat thema's aanvragen, zoals:
- hoe meespelen met groep kinderen waar een ander kind de leiding heeft (gevoel controleverlies)
- hoe rekening houden met andere kinderen en niet steeds eigen idee opdringen?
- hoe vrienden maken en houden?
- hoe omgaan met afscheid? (vb geen vrienden maken op kamp om niet te moeten omgaan met afscheid
- hoe gepast omgaan met verlies?
- hoe impuls (lawaai maken, boosheid,..) bij zichzelf erkennen en kanaliseren.
- hoe opkomen voor zichzelf?
- hoe weerbaar staan?
- hoe grenzen trekken?
- hoe gepast reageren als vriendjes iets anders willen dan jij?
- hoe driftbuien vermijden en gepast reageren tijdens het spel of in de klas?
- jullie vragen
- ....

Professionele begeleiding

Onze psychologen of orthopedagogen verwerken dezen vragen op maat in deze reeks (bijgestaan door de expertise van heel het team). Bij een tussentijdse evaluatie kunnen ouders aangeven waarin de kinderen al gegroeid zijn en waar nog meer de focus op mag gelegd worden. 
Er is ook een ouderbijeenkomst, waar we samen bekijken welk traject onze kinderen reeds hebben afgelegd. 

Prijs

297,5 voor de hele reeks, materiaal en ouderbijeenkomst inbegrepen.
Deze workshops kaderen in het thema gezinsvoorlichting.  Een voor - en of nabespreking kan extra aangevraagd worden (60 euro/uur). Heel wat ziekenkassen komen voor een deeltje tussen (o.a. mindfulness, gezondheid, ...). Bevraag jouw ziekenkas!

Onze workshops en kampjes zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder de 12 jaar.
Sinds deze zomer kan je genieten van de Uitpasvoordelen bij deze workshops.

Ook voor scholen of de hobbyclub:

De workshop 'Talent in de tent' heeft ook een variant die  speciaal gemaakt is om door te laten gaan in de school of in jouw organisatie.  Maar ook hier kunnen we op maat werken. Deze reeks hebben we al herhaaldelijk met succes gegeven in de naschoolse opvang van Leuvense basisscholen in samenwerking met kinderkuren. Interesse? Dan kan je je hier aanmelden. of mail secretariaat@ankerpunt.be of bel 0497/746899 Prijzen aan te vragen

Info
Datum: 
zaterdag 25 januari 2020, 13:00
zaterdag 01 februari 2020, 13:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE64 7350 5110 6052 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.