Praatcafé: Met slaande deuren het huis uit!

Voor ouders van jongvolwassenen die op turbulente wijze het huis verlaten.

Iedereen weet hoe moeilijk het kan zijn voor ouders wanneer pubers het huis onveilig maken. Neemt het voor lief, of gaat er frontaal tegenaan. Maar bovenal koester je ze en is jouw liefde onvoorwaardelijk. 
Maar loslaten loopt niet altijd vlekkeloos. Soms verlaten jong volwassenen het huis met slaande deuren. Je bent in shock. Het verdriet is immens. Maar  er over praten is taboe. En dan zit je alleen met je verdriet. Heb je gefaald? Wat is er misgegaan. Je hebt heel je leven toch in het teken van je kind doorgebracht. Je denkt dat je het goed gedaan hebt. Je verwacht blijheid en respect, maar je valt onverwacht met een pijnlijke dreun van je voetstuk. Je ervaart intens verdriet. In mijn praktijk hoor ik dit verhaal meermaals klinken. Ook dit is rouw. Je begrijpt niet wat er gebeurt of hoe je dit moet aanpakken.
Herken je dit, of ken je iemand die zich ook in dit moeilijk parket bevindt? Doorbreek samen met ons het taboe.
In dit praatcafé vertellen wat jong volwassenen drijft en het waarom van het zich turbulent losmaken. Daarna kan iedereen die wil ervaringen uitwisselen met de andere ouders en samen bedenken hoe we hier het best mee omgaan. 
Hoe kunnen we het contact duurzaam herstellen?

Ankerpunt biedt hiervoor een veilig kader. Wat er in het praatcafé gezegd wordt, blijft in het praatcafé. Daarom dat we ook uitsluitend ouders met gelijkaardige zorgen toelaten.  

We voorzien drankjes en versnapering.

 

Info
Datum: 
vrijdag 07 december 2018, 13:15
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
60 euro, kom je met twee dan betaald de tweede 20 euro.
Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.