Oogyoga

Klik hier om in te schrijven.
06/03/2020 OPEN VOOR INSCHRIJVING

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels.Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , .... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning : veel oogproblemen ontstaan nl. door te veel spanning op de oogspieren.

Ontspanningstechieken

Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …

Tips voor werken aan de pc

Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Breng je lenzenhouder/brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

Lesgever Katty Reniers

Meer info secretariaat@ankerpunt.be of 0497/746899

Info
Datum: 
donderdag 06 februari 2020, 09:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
60 euro voor 3 uur
Kom je met twee dan betaalt de tweede 55 euro
Ben je lid van Ankerpunt vzw, dan betaal je 55 euro
Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE64 7350 5110 6052 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.