Nieuwjaarswens

 

Beste wensen voor 2015 van het Ankerpuntteam

 

Bedankt 2014! 
Je schreef voor Ankerpunt een boeiend en kleurrijk verhaal.
Je was een  jaar van ‘groei’ in vele opzichten.

Een team met vele talenten!

2014 is het jaar dat we in Ankerpunt een aantal nieuwe medewerkers mochten verwelkomen. Het resultaat mag er zijn: een goed samenwerkend, enthousiast en dynamisch multidisciplinair team, samengesteld uit psychologen, logopedisten, orthopedagogen en leerkrachten gespecialiseerd in leerstoornissen en welbevinden,…

  • Samen staan we sterk
  • Een integratief team
  • Levenslang leren
  • Een huiselijke sfeer,...

Lees meer.

Ankerpunt  doelgroep en activiteiten.

Naast het begeleiden van kinderen,  jongeren, gezinnen  en volwassenen  organiseerde Ankerpunt ook lezingen en workshops. 2014 zorgde voor  een goed gevulde agenda. Thema's die aan bod kwamen waren  o.a. ‘Leren leren’, ‘In je kracht als leerkracht’, ‘Persoonlijke groei’, ‘Dyscalculie’ ‘Het geheim van het tienerbrein’ ‘Workshops sociale vaardigheden’, enz. Deze trend gaan we ook komend jaar verder zetten. Een aantal thema’s die erg aanspreken komen zeker terug. Er staan ook enkele nieuwe thema’s op de planken.

Wat brengt 2015?

Groei uit jezelf

Voor de derde keer organiseert  Ankerpunt deze boeiende en beklijvende cursus persoonlijke groei voor volwassenen en jongvolwassenen, … Meer lezen.

In je kracht als leerkracht

Reeds voor het vierde jaar op rij staat deze cursus rond communicatie voor leerkrachten op het programma. Onze kracht is hier dat we interactief inspelen op uw persoonlijke noden en vragen... Meer lezen.

'Hey, ik ben oké' Workshop sociale vaardigheden voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Een leuke en  actieve workshop tijdens de eerste week van de paasvakantie... Meer lezen

Combi - workshop sociale vaardigheden en leren leren voor jongeren eerste graad humaniora

Deze leuke en leerrijke workshop werkt zowel rond sociale vaardigheden als leren leren en gaat door op het einde van de zomervakantie. Doel is de jongeren op een boeiende en actieve manier klaar te stomen, om met veel zin en zelfvertrouwen het nieuwe schooljaar tegemoet te gaan... Meer lezen.

Studenten

De overgang van het humaniora naar het studentenleven is een boeiende, maar niet altijd even gemakkelijke uitdaging. Studenten kunnen dan bij Ankerpunt terecht met hun vragen: ‘Hoe pak ik het studeren aan?’ of ‘Hoe leg ik in deze nieuwe omgeving fijne contacten?’ maar ook ‘Hoe krijg ik mijn leven georganiseerd met al die vrijheid?’

De begeleiding gebeurt individueel, maar bij voldoende aanvraag organiseren we ook groepssessies, zo leer je meteen ook een hele hoop jongeren kennen in jouw studentenstad.

Wordt verwacht...

Zoals je merkt zitten we hier bij Ankerpunt niet stil. We houden je vanaf nu via onze digitale nieuwsbrief ook op de hoogte van nieuwe lezingen en workshops en allerlei nieuwtjes.

Nieuwsbrief digitaal

Onze nieuwsbrief gaat vanaf nu digitaal. Naast de agenda, zullen we nu ook interessante nieuwtjes en boeiende  informatie kunnen doorsturen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op een of andere manier gelinkt bent met Ankerpunt. Is dit niet (meer) zo, dan maakt deze digitale nieuwsbrief het u gemakkelijker om u uit te schrijven met de link onderaan dit bericht.

We hopen er natuurlijk op dat u het wedervaren van Ankerpunt blijft volgen. Kent u mensen die mogelijks geïnteresseerd zijn in de Ankerpunt activiteiten, dan mag u onze nieuwsbrief zeker naar hen doorsturen!

 

Wij wensen u een fantastisch 2015!

Vriendelijke groeten,

Het Ankerpuntteam
Agnésia, Inge, Jan, Katrien, Liesbeth en Marleen