Muzikale Yoga

Wat?

Kom er zelf achter dat yoga meer is dan alleen stretches op een mat en dat muziek meer is dan het technisch bespelen van een instrument. De oudste tradities van yoga bestonden vooral uit meditatie en "mantra". Mantra staat voor 'bevrijding van de geest' (manas en trayoti) en gaat om betekenisvolle geluiden die in ons lichaam en onderbewustzijn kunnen doordringen om allerhande fysieke en mentale problemen te verhelpen en te voorkomen. Atmapriya combineert op ludieke wijze verschillende yoga oefeningen en toepassingen van mantra, muziek en soundhealing voor een aangename les vol kansen om te ontspannen, te verbinden en te helen. Geen voorafgaande kennis of ervaring vereist.

Voor wie?

Voor jongeren en (jong)volwassenen.

Wanneer?

Elke maandag van 28/09 tot en met 30/11 (niet op 02/11) telkens van 18u30 tot 19u30. 

Inschrijven kan per sessie (maar het volgen van de reeks als geheel wordt aangeraden).
 

Prijzen

15 euro proefsessie
120 euro voor de hele reeks
Korting met de beurtenkaarten
Uitpasvoordelen

Waar?

Adres: Het Ankerpunthuis. Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee
0497/746899
secretariaat@ankerpunt.be

Door wie?

Atmapriya is een yogi uit Antwerpen die nu in Keerbergen woont. Yoga heeft hem gevonden in 2014 toen hij aan het reizen was in Nieuw Zeeland op zoek naar een evenwichtige levensstijl. Na een Vipassana meditatie cursus en een tijd van afzondering in de natuur vond hij een Yoga gemeenschap waar hij jaren lang vertoefde. In die tijd verdiepte hij zijn begrip van Yoga met twee jarige studies in Yoga Wetenschappen, die niet alleen de fysieke aspecten omvatten maar ook de eigenschappen van yoga-psychologie, yoga-filosofie, meditatie, levensstijl, muziek en voeding.
Tijdens en na zijn studies gaf hij les in Hatha Yoga en meditatie op verschillende plekken in Nieuw Zeeland en Australië. Al snel vond hij aansluiting met zijn workshops bij muziekfestivals en ontwikkelde hij zelf verder zijn voeling met geluid en muziek, zowel met de stem als instrumenten.
In India werd hij geïnitieerd als ‘Atmapriya’ en bij zijn terugkeer gaf hij reguliere yoga en meditatielessen en workshops in Ecstatic Dance.
Hij is autodidactisch plantaardige kok en gezondheidscoach en schrijft over yoga en lifestyle.