Meer weten over yomiqi

Een nieuw aanbod.
Ankerpunt  ontwikkelde een nieuw aanbod. YOMIQI is een unieke en rijk gevarieerde  lessenreeks samengesteld uit  aangename en doeltreffende aandachts- lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen. We haalden inspiratie uit  oa. uit Yoga , Mindfulness, Qi gong (Tai Chi) en dans, acro, ... muziek, ... en combineerde het met communicatie modellen, psycho therapie, creatieve therapie, psycho - educatie en heel wat tips rond zelfzorg en welbevinden.
De oefeningen hebben als doel innerlijke rust te vinden, te ontspannen en zo dichter bij jezelf te komen. Tegelijkertijd vinden we humor heel belangrijk. Lachen bevrijdt en zorgt voor ontlading. Sommige oefeningen voeren we uit op muziek, aangepast aan het doelpubliek. We geven ook heel wat tips en tricks mee rond zelfzorg, welbevinden en datgene waar jij vragen rond hebt.
De oefeningen zijn praktisch, gemakkelijk uit te voeren en toepasbaar in de dagdagelijkse schoolse, werk- en gezinssituatie. Door regelmatig te oefenen, kan je de technieken goed en flexibel toepassen in je dagelijkse leven op die momenten dat jij het nodig hebt. De lessenreeksen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en de klemtoon verschilt per leeftijdsgroep.

Bewust leven:
Kinderen, jongeren en volwassenen die zich in Ankerpunt aanmelden, blijken vaak last te hebben van stress - in een van zijn vele gedaanten - als onderliggende oorzaak van hun zorgen.  Niet zo verwonderlijk in onze drukke,  veeleisende maatschappij waar alles  snel en veel en tegelijk moet.  We gunnen ons vandaag nog amper tijd voor onszelf. Tijd die we juist zo nodig hebben om even stil te staan bij het leven en tot rust te komen. Dat terwijl innerlijke rust ons juist kracht geeft om gezond, sterk en weerbaar door het leven te gaan. Yomiqi biedt hier een Ankerpunt en zoekt parallel ook naar de mogelijke oorzaak van minder welbevinden en tips om hier mee om te gaan. Tijdens de sessies besteden we hier ook aandacht aan door te informeren en aan de hand van persoonlijke reflectie.