Meditatie en mindfulness

Meditatie blijkt een heilzaam effect te hebben op lichaam en geest. Tal van universiteiten hebben onderzoek verricht naar meditatie. Een nieuwe therapeutische stroming is hierop gebaseerd, ook wel bekend als Mindfulness based cognitive therapy.

De Amerikaanse arts Dr. Kabat-Zinn werkte een 8-wekenprogramma uit om stressgerelateerde of chronische klachten aan te pakken, het immuunsysteem te verbeteren en een betere focus te bereiken. In België werd deze therapie geïntegreerd in de aanpak van diverse klachten door Dr. Edel Maex en Dr. David Dewulf. Ook hulpverleners ontdekten dat ze veel baat hadden met het beoefenen van mindfulness en realiseerden zich dat ze beter konden presteren en meer stressbestendig werden. Vooral het ontspannend effect dat hieruit voortvloeit, is een meerwaarde.

Mindfulness-meditatie opent de poort naar een dieper gewaarzijn, naar een innerlijke vrede en wijsheid. Het zorgt voor een groter bewustzijn in het hier en nu, voor acceptatie en loslaten. Teveel denken verhindert immers diepe wijsheid. Het heeft als effect dat het blikveld wordt verruimd en men meer levenskwaliteit ervaart.

                                            

Recent werden de positieve effecten beschreven door topneuroloog Steven Laureys in het no-nonsens meditatieboek. Hij voert al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op het brein.

WORKSHOP gegeven door klinisch psycholoog en mindfulness-expert Tina Depré, medewerker van het interdisciplinair centrum Ankerpunt vzw, bestaat uit volgende onderdelen:

  • Meditatie en bewustwordingsoefeningen
  • We gaan we dieper in op volgende aspecten:
    • Wat is meditatie?
    • Wetenschappelijk onderzoek en bevindingen
    • Positieve effecten op de gezondheid
    • Hoe kan je meditatie implementeren en in de praktijk toepassen?

Schrijf je in op onze lijst van geïnteresseerden.

 

Prijzen voor 60 min:
Losse beurt = 14 euro; student of 55+ = 12 euro
8 beurtenkaart 88 euro (2 maanden geldig, vanaf je eerste les).
* Instappen kan op elk moment.
* Inschrijving noodzakelijk.  
Klik hier.

Reglement
* Beurtenkaarten zijn persoonsgebonden, NIET VERLENGBAAR
* Registratie nieuwe ledenPrijs 15 € / schooljaar
Het lidmaatschap bevat de administratieve kosten en verzekering en is één jaar geldig Het lidgeld betaal je bij aankoop van je eerste beurtenkaart.

Kortingen en voordelen
Voor studenten en 55+ zijn er kortingen
Sommige mutualeiten komen voor een stukje tussen.
Onder de 12 jaar fiscaal aftrekbaar.

De Ankerpunt Studio activiteiten doen mee aan de Uitpas

Gratis deelname aan één yoga, tai-chi of yomiqi–activiteit:

15 punten: (van 60 min) kinderen
25 punten gratis deelname aan één yoga/yomiqi–wandeling op zondagnamiddag.

Vraag je Uitpas aan voor sociale tarieven! (slechts 20% betalen)

LIDMAATSCHAP ANKERPUNT IN BEWEGING

Wil je een beurtenkaart aanschaffen vragen we om éénmalig vooraf te registreren.  Op deze manier ben je verzekerd tijdens je lessen en word je via mail op de hoogte gehouden van workshops, vakanties & veranderingen in het lesrooster. Registratie nieuwe leden
Prijs 15 € / schooljaar
Het lidmaatschap bevat de administratieve kosten en verzekering en is één jaar geldig. Het lidgeld betaal je bij aankoop van je eerste beurtenkaart.

INSCHRIJVEN