Huiskamerlezingen

 

 

Op regelmatige basis organiseert Ankerpunt kleinschalige activiteiten zoals deze huiskamerlezingen. Doel is niet gewoon een theoretische uiteenzetting te geven, maar in interactie te gaan met de deelnemers. Opdat iedereen aan het woord kan en iedereen zich veilig zou voelen, beperken we het aantal inschrijvingen. In onze gezellige huiskamer, of in de zomer op het terras kaarten we allerlei opvoedingsproblematieken aan of denken we samen na over zelfzorg en persoonlijke groei. Hieronder een greep uit ons aanbod. Onze agenda wordt regelmatig geüpdate. Kijk hiervoor ook in de rechterkolom van de website. Aarzel niet om meer info te vragen, of ander thema's voor te stellen. 

Klik op de titels om meer praktische en
inhoudelijke informatie te weten te komen

 

Agenda

Onze agenda wordt regelmatig bijgewerkt. Heb je interesse voor een bepaald thema? Laat het ons weten. Bij voldoende interesse starten we een huiskamersessie op, speciaal voor jou!

 

De cursus 'Groei uit jezelf'  dinsdagen 2019.  Gratis infosessie 18 december 2018 Inschrijven.

Luisteren en omgaan met stress, emoties en depressie bij kinderen en jongeren.
Voor iedereen. 25.01.2019

Studienamiddag: Spiegeltje aan de wand, wat is er met het tienerbrein aan de hand? In de Romaanse Poort Leuven. Gastsprekers: Eric Beke, Lien Cleyhnens, Marleen Jans.  13.00 - 16.30 + receptie.

Wat als ADHD een talent is?  26.03.2019 van 19.30 - 21.30

Creatief omgaan met sociale vaardigheden 25 april 2019 van 13.00 tot 16.00

Het geheim van het tienerbrein.
Over het emotionele 'jojobrein'en het 'ik  - doe - het - straks - wel brein' en hoe wij als ouder of zorgverlener daar mee kunnen omgaan. Ankerpunt 7 mei 2019 om 19.30.

Burn out - bore out! Dinsdag 21.05.2019  van 19.30 tot 21.30

Wordt verwacht:

RKG thema van de maand: 'rouwbeleving - rouwverwerking bij cliënten
Info en recentste wetenschappelijke inzichten gekoppeld aan intervisie. 

 

Het digibrein van onze jongeren:
Tips voor veilig gebruik van sociale media.

In de bres bij examenstress:  om 19.30 in Ankerpunt
Handige weetjes en krachtige tips om je kind door de examenperiode te loodsen.

Volg deze agenda op, want regelmatig komen er nieuwe huiskamerlezingen bij. Ben je geïnteresseerd om zelf in een groepje een huiskamerlezing met thema naar keuze te boeken, geef dan maar een seintje.