Hoezo, jij hebt geen talenten?

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier!

Er zit een cadeautje
verstopt in elk van ons.

Marleen Jans

Beste, 


Onlangs was ik in gesprek met Ella, een jonge, sympathieke vrouw, thirtysomething. Ze keek me erg bedrukt aan: “Ik heb geen talenten!” “Hoezo, jij hebt geen talenten?” vroeg ik verwonderd. “Je bent creatief met zoveel dingen bezig. Toch knap wat jij allemaal doet?” “Ach ja, ik kan wel van alles een beetje, maar ik blink nergens echt in uit. Als ik me vergelijk met anderen,…” en ze somde een reeks ronkende namen op van topsporters, kunstenaars, Nobelprijswinnaars…

"Dingen die ik vanzelfsprekend vond,
bleken voor anderen
toch niet zo evident te zijn."

Haar verhaal flitste me terug naar mijn eigen jeugdjaren. Ik herinner me hoe ook ik aan mezelf getwijfeld heb. Ik had van alles gestudeerd en allerlei cursussen en workshops gevolgd. En toch had ook ik dat gevoel van niet echt iets te kunnen en nergens in uit te blinken. Dus zat er voor mij niets anders op dan maar verder te oefenen en te studeren. Echter, naarmate ik aan het werk was, begon de puzzel stilaan meer en meer in elkaar te vallen. Dingen die ik vanzelfsprekend vond, bleken voor anderen toch niet zo evident te zijn. De veelzijdigheid van mijn kennis en vaardigheden hielpen me ook creatief out – of – the box te denken. Het heeft me geholpen te staan waar ik nu sta. Daar ben ik erg blij om. En neen, voor mij hoeven geen gouden medailles. Een blije lach op je gezicht, dat is mijn Nobelprijs!

"Een blije lach op je gezicht,
dat is mijn Nobelprijs!"

Iedereen heeft immers talenten. Er zit een cadeautje verstopt in elk van ons. Geloof in jezelf en ga aan de slag met jouw talenten, kennis en vaardigheden. Probeer dingen uit en ontdek nog meer ongekende talenten.

Wij in Ankerpunt hebben dan ook als doel kinderen, jongeren, studenten en volwassenen, in zichzelf te laten geloven om vol zelfvertrouwen aan de toekomst te bouwen.

Ankerpuntagenda:

In de zomervakantie organiseren we heel wat activiteiten om het zelfvertrouwen een boost te geven:

- Hey ik ben oké: sociale vaardigheden voor kinderen van de lagere school.

- De springplank: weerbaar naar het middelbaar: voor eerste en begin tweede graad.

- Yomiqi: een heerlijke mix van yoga, mindfulness, qigong met activiteiten en tips rond jouw welbevinden: voor kinderen, jongeren, volwassenen of gezinnen.

In de kijker:

- Bezoek aan het huis van het kind Leuven (met accreditatie) 29 juni 2017 om 9.30

Lezingen en workshops in het najaar.

- Groei uit jezelf + kerntalentenanalyse

- Sprankelnieuwtjes
 

Bedankt om deze nieuwsbrief door te sturen naar mogelijks geïnteresseerden.

Groetjes, 

Marleen Jans en het Ankerpuntteam

 


en blijf op de hoogte van
de laatste nieuwtjes van
Ankerpunt
Yomqi