Hey, ik ben oké: sociale vaardigheden voor lagere schoolkinderen

Nieuwe reeksen in de zomervakantie en schooljaar 2018 - 2019
Onze workshops en kampjes zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder de 12 jaar.


Gratis en vrijblijvende infosessie in Ankerpunt
Opendeurdag 27/05/2018
Inschrijven noodzakelijk
 
Hey, ik ben oké!

Ankerpunt Atelier met muziek van @Maris

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.
 

 

In een leuk en veilig kader organiseert Ankerpunt  toffe workshops met heel wat activiteiten rond sociale vaardigheden – naar jezelf en naar anderen toe. Je beleeft er mooie, grappige, ontroerende en ontspannende momenten.

Hier ontdek je jezelf en mag je je zelf zijn.  ‘Ik ben oké.’ Elk kind is immers uniek. Jij bent uniek. Om het met de woorden van Gers Pardoel te zeggen:

‘Het maakt niet uit wie je bent, of wat je doet,
je kan alles zijn, je kan alles doen,  
zolang je maar jezelf was, jezelf blijft, jezelf bent, voor altijd,….’

 

We leren ook spelenderwijs vriendschappen sluiten en je weerbaarder maken. Hoe je jezelf moet aanpakken en goed voor jezelf kan zorgen.  Zo ontdekt  elk kind de talenten in zichzelf en bouwt het vertrouwen op om enthousiast en vol zelfvertrouwen naar de toekomst te kijken.

We duiken in onze rijke Ankerpunt “magische”koffer en vinden daar spelletjes en verhalen, toneel, muziek, improvisaties, knutselmaterialen, die we inzetten om het doel van de workshop te bereiken.

Doel: te ervaren hoe het is jezelf graag te zien en je lekker in je vel te voelen, samen met anderen. Hoe je met meer zelfvertrouwen de wereld tegemoet kan gaan.
 

 Aan de hand van een boeiend dierenverhaal  
 
nemen we de kinderen mee op avontuur. Ze  
 herkennen bepaalde moeilijke situaties en  
 bedenken samen oplossingen om hiermee
 positief om te gaan.
 We knutselen, spelen en leren o.a.
 ontspanningstechnieken aan in teamverband. 
 Er is ook tijd voor individuele aandacht en  
 reflectie.
 

 Met Yomiqi (Yoga, mindfulness en qigong) bieden we ontspanningstechnieken aan.In onze maatschappij durven we zo moeilijk onze emoties uiten. Hier leren we praten over emoties en hoe ze op gepaste wijze te tonen. 

Doordat de workshops bestaan uit meerdere dagen kunnen de kinderen wat ze geleerd hebben uittesten thuis,  in de klas of hobbyclub. Nadien kunnen we dan feedback geven over wat er al goed gaat en hoe we sommige dingen nog anders kunnen aanpakken. 

Inbegrepen in de prijs: extra infomoment tijdens het traject voor de ouders. Datum nog te bepalen. Professionele ondersteuning van psychologen, therapeuten, orthopedagogen.

Deze workshops kaderen in het thema gezinsvoorlichting.  Een voor - en of nabespreking kan extra aangevraagd worden. Sommige ziekenkassen komen voor een deeltje tussen (o.a. mindfulness). Bevraag jouw ziekenkas.

Onze workshops en kampjes zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder de 12 jaar.
Deze workshops komen in aanmerking voor de Uitpasvoordelen.


      

 

Deze workshopreeks wordt ook ingericht tijdens het schooljaar en tijdens andere schoolvakanties. Gratis en vrijblijvende infosessies.  Inschrijven noodzakelijk.

KLEUTERS

◦ Zomerreeks: 2 - 07/2018 van 13.30 - 15.00 Inschrijven noodzakelijk 

◦ Najaarsreeks kleuters, zes zaterdagnamiddagen: bij interesse  kan je je hier al voor aanmelden. We voorzien ook een infoavond voor de ouders tijdens de reeks. Inschrijven noodzakelijk 

LAGERE SCHOOLKINDEREN

◦ Herfstvakantie lagere schoolkinderen:  Vijf voormiddagen van 9.30 tot 12.30 Ankerpunt. Bij interesse kan je je hier al voor aanmelden. Inschrijven 

◦ Zomervakantie 2 - 07.2018: vijf voormiddagen van 9.30 tot 12.30  Inschrijven.

◦ Zomervakantie 27 - 31.08.2018 vijf voormiddagen van 9.30 tot 12.30   Inschrijven.

◦ Je kan je ook op een wachtlijst plaatsen, zo houden we je op de hoogte wanneer er weer een nieuwe groep van start gaat.  Inschrijven.

◦ Herfstvakanti:e Vijf voormiddagen van 9.30 tot 12.30 Bij interesse kan je je nu al aanmelden Inschrijven

 

NASCHOOLSE OPVANG
Leuvense scholen kunnen deze workshops ook aanbieden in de naschoolse opvang via Kinderkuren.

Deze workshopreeks kan ook op aanvraag worden georganiseerd door scholen, buurtwerkingen, organisaties die zich inzetten voor kinderen.

Info www.ankerpunt.be of 0497746899


    

Info
Datum: 
maandag 02 juli 2018, 09:30
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
297,5 euro: materialen, koekjes, drankje en extra infosessie voor de ouders inbegrepen. Extra individuele voor - of na bespreking 60 euro/ uur
Extra individuele voor - of na bespreking 60 euro/ uur
Vraag naar jouw korting. Ziekenkassen komen soms tussen.
Opgelet bij laattijdige annulatie (minder dan een maand) wordt het te betalen bedrag doorgerekend. Annulaties voor één maand van de aanvang: 50%
Gratis info avonden
Inschrijvingswijze: 

Voor deelname aan Ankerpuntactiviteiten is inschrijven noodzakelijk.

Gratis infoavonden inschrijvingsformulier

Je inschrijving voor deelname aan de workshop is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.