Hey, ik ben oké: sociale vaardigheden voor kinderen (7 - 11 jaar) zomervakantie

Hey, ik ben oké!

Ankerpunt Atelier met muziek van @Maris

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.
 


 

Onze workshops en kampjes zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder de 12 jaar.


Met infosessie voor ouders!

 

In een leuk en veilig kader organiseert Ankerpunt  in 2018 weer toffe workshops met heel wat activiteiten rond sociale vaardigheden – naar jezelf en naar anderen toe. Je beleeft er mooie, grappige, ontroerende en ontspannende momenten.

Hier ontdek je jezelf en mag je je zelf zijn.  ‘Ik ben oké.’ Elk kind is immers uniek. Jij bent uniek. Om het met de woorden van Gers Pardoel te zeggen:

‘Het maakt niet uit wie je bent, of wat je doet,
je kan alles zijn, je kan alles doen,  
zolang je maar jezelf was, jezelf blijft, jezelf bent, voor altijd,….’

 

We leren ook spelenderwijs vriendschappen sluiten en je weerbaarder maken. Hoe je jezelf moet aanpakken en goed voor jezelf kan zorgen.  Zo ontdekt  elk kind de talenten in zichzelf en bouwt het vertrouwen op om enthousiast en vol zelfvertrouwen naar de toekomst te kijken.

We duiken in onze rijke Ankerpunt “magische”koffer en vinden daar spelletjes en verhalen, toneel, muziek, improvisaties, knutselmaterialen, die we inzetten om het doel van de workshop te bereiken.

Doel: te ervaren hoe het is jezelf graag te zien en je lekker in je vel te voelen, samen met anderen. Hoe je met meer zelfvertrouwen de wereld tegemoet kan gaan.
 

 Aan de hand van een boeiend dierenverhaal  
 
nemen we de kinderen mee op avontuur. Ze  
 herkennen bepaalde moeilijke situaties en  
 bedenken samen oplossingen om hiermee
 positief om te gaan.
 We knutselen, spelen en leren o.a.
 ontspanningstechnieken aan in teamverband. 
 Er is ook tijd voor individuele aandacht en  
 reflectie.
 

 Met Yomiqi (Yoga, mindfulness en qigong) bieden we ontspanningstechnieken aan.


In onze maatschappij durven we zo moeilijk onze emoties uiten. Hier leren we praten over emoties en hoe ze op gepaste wijze te tonen. 

Doordat de workshops bestaat uit meerdere dagen kunnen de kinderen wat ze geleerd hebben uittesten thuis,  in de klas of hobbyclub. Nadien kunnen we dan feedback geven over wat er al goed gaat en hoe we sommige dingen nog anders kunnen aanpakken. 

In samenwerking met:

                   


Data:  
-   Zomerreeks:
27 - 31.08.2018 van 9.30 - 12.30   Inschrijven
- Najaarsreeks: start bij voldoende inschrijvingen vanaf september/ oktober op zaterdagen van 14.30 tot 17.30. Je kan je via deze link al opgeven op de lijst van geïnteresseerden. Inschrijven.
- Herfstvakantie: maandag tot vrijdag van 9.30 - 12.30 (bij voldoende inschrijvingen) Je kan je via deze link al opgeven op de lijst van geïnteresseerden. Inschrijven.

Inbegrepen in de prijs: extra infomoment tijdens het traject voor de ouders. Datum nog te bepalen.

Deze workshops kaderen in het thema gezinsvoorlichting.  Een voor - en of nabespreking kan extra aangevraagd worden. Heel wat ziekenkassen komen voor een deeltje tussen (o.a. mindfulness, gezondheid, ...). Bevraag jouw ziekenkas!

Onze workshops en kampjes zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen onder de 12 jaar.
Sinds deze zomer kan je genieten van de Uitpasvoordelen bij deze workshops.

                              

Deze workshopreeks wordt ook ingericht tijdens het schooljaar en tijdens andere schoolvakanties. Info www.ankerpunt.be of 0497746899


    

Info
Datum: 
maandag 27 augustus 2018, 09:30
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
297,5 euro; materialen, koekjes, drankje en extra infosessie voor de ouders inbegrepen. Vraag naar jouw korting. Ziekenkassen komen soms tussen voor deze kampjes.
Opgelet bij laattijdige annulatie (minder dan een maand) wordt het te betalen bedrag doorgerekend. Annulaties voor één maand van de aanvang: 50%
Inschrijvingswijze: 


Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.