Het digibrein. Veilig omgaan met sociale media.

Help!!! Mijn kind zit op Facebook, Instagram en nog zo vanalles!

Als ouder wil je het beste voor je kind. Als ze klein zijn kun je nog meekijken en ingrijpen, maar dan worden ze ouder en probeer je los te laten. Zoals Marco Borsato zong: ‘En ik vertrouw erop dat jij de weg wel weet, maar stiekem kijk ik toch een beetje mee.’

Door de intrede van de computer en/of smartphone proberen we een beetje mee te kijken maar kunnen we niet altijd volgen. Ze weten ook zoveel over al die sociale media.
Maar is dat zo?

In deze lezing gaan we in op de meest gebruikte sociale media die gebruikt worden door jongeren.

 

  • Wat bestaat er?
  • Wat is het verschil?
  • Waar moet ik op letten?
  • Hoe kan ik mijn kind beschermen?
  • Moet ik zelf alles weten?
  • …..

Kortom: heel wat tips en tricks

 

U krijgt meer zicht op het gebruik van verschillende sociale media, wat jongeren belangrijk vinden en hoe u als ouder daar mee kunt omgaan.

Bij Child Focus sensibiliseert Karin Brocades kinderen in scholen rond het gebruik van sociale media. Zo begeeft ze zich in de leefwereld van kinderen en jongeren en de dingen waar ze tegen aan lopen. Voor Ankerpunt werkte ze een lezing uit speciaal voor ouders, leerkrachten en externe zorgbegeleiders. Data van de lezing vindt u in onze Ankerpunt Agenda of mag u aanvragen info@ankerpunt.be(link stuurt een e-mail)

Voor wie? 

Ouders, kinderen, jongeren, leerkrachten, zorgbegeleiders, dokters,...
Voor psychologen en therapeuten is er ook accreditatie mogelijk.

Voor kinderen en jongeren zelf gebruiken we het interactieve childfocusspel. Zo leren ze op speelse wijze veilig omgaan met sociale media.