Het digibrein. Tips voor veilig gebruik van sociale media

Help!!! Mijn kind zit op Facebook, Instagram en nog zo vanalles!

Voor ouders, opvoeders, leerkrachten, zorgbegeleiders, psychologen, dokters,... 

Als ouder wil je het beste voor je kind. Als ze klein zijn kun je nog meekijken en ingrijpen, maar dan worden ze ouder en probeer je los te laten. Zoals Marco Borsato zong: ‘En ik vertrouw erop dat jij de weg wel weet, maar stiekem kijk ik toch een beetje mee.’

Door de intrede van de computer en/of smartphone proberen we een beetje mee te kijken maar kunnen we niet altijd volgen. Ze weten ook zoveel over al die sociale media.
Maar is dat zo?

In deze lezing gaan we in op de meest gebruikte sociale media die gebruikt worden door jongeren.

  • Wat bestaat er?
  • Wat is het verschil?
  • Waar moet ik op letten?
  • Hoe kan ik mijn kind beschermen?
  • Moet ik zelf alles weten?
  • Bestaat er zo iets als nettiquette?
  • …..

Kortom: heel wat tips en tricks

 

U krijgt meer zicht op het gebruik van verschillende sociale media, wat jongeren belangrijk vinden en hoe u als ouder daar mee kunt omgaan.

"Sharenting", "sexting" en "trolling".  We doorbladeren het woordenboek en verklaren  digitale termen. Zo  bent u meteen mee.

Bij Child Focus sensibiliseert Karin Brocades kinderen in scholen rond het gebruik van sociale media. Zo begeeft ze zich in de leefwereld van kinderen en jongeren en de dingen waar ze tegen aan lopen.
Voor Ankerpunt werkte ze een lezing uit speciaal voor ouders, leerkrachten en externe zorgbegeleiders. Data van de lezing vindt u in onze Ankerpunt Agenda of mag u aanvragen info@ankerpunt.be

Voor wie? Ouders, kinderen, jongeren, leerkrachten, zorgbegeleiders, dokters,...
Voor psychologen en therapeuten is er ook accreditatie mogelijk.

Voor kinderen en jongeren

Naast deze lezing die zowel op maat voor volwassenen als voor kinderen en jongeren kan gebracht worden, zijn er de workshops voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.

Omdat we merkten dat er nood aan was werkte Ankerpunt ook speciaal voor jongeren van de derde graad een interactieve workshop rond dit thema uit. Met speciale aandacht voor cyberpesten.  Grenzen zijn voor iedereen anders. Wat de ene best een goede grap vindt, kan bij iemand anders kwetsend over komen. Hoe je grenzen aangeven en hoe iemands grenzen leren respecteren. Waar ligt de grens tussen plagen en pesten? Wat is de impact van sociale media ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info
Datum: 
dinsdag 02 oktober 2018, 13:30
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
* 60 euro pp. Kom je met twee dan betaalt de tweede persoon slechts 55 euro
* Lid van Ankerpunt? Dan betaalt u slechts 50 euro.
* 5 beurtenkaart: 240 euro (4 + 1 sessie gratis)
* Voor deze activiteit doen we mee aan de uitpas.
* Voordelen niet cumuleerbaar.
Inschrijvingswijze: 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE64 7350 5110 6052  Ankerpunt VZW met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.