Groei integratief aangepakt

Wij gaan ons dan ook niet beperken tot één persoonlijkheidstheorie of psychotherapeutisch model. We gaan over de grenzen van de verschillende modellen gluren en integratief aan de slag gaan met JOUW TALENTEN in combinatie met de helpende technieken en de achterliggende filosofie van o.a. NLP, IP, CGT, TA, experiëntiële benadering, de positieve, oplossingsgerichte benadering, gecombineerd met mindfulness en vele (creatieve) therapieën. Een greep uit de inhoud:

De 'vijf krachten' (Integratieve Psychotherapie):  geloof in jezelf, durf, doorzetten, constructief evalueren en zeker en vast er van kunnen en mogen genieten, zijn onze  'richting' aangevers in deze exploratie en het bereiken van onze doelen en groei.

CGT (Cognitieve gedragstherapie) en ACT  leert ons dat we in het leven keuzes kunnen maken, dat we de touwtjes zelf in handen kunnen nemen. Hier leren we hardnekkige niet helpende vastgeroeste patronen om te zetten in frisse, nieuwe helpende gedachten en acties. We ontdekken hoe denken, voelen en doen congruent op elkaar inspelen. Tegelijkertijd leren we ook mild te zijn voor onszelf

Met NLP  ontdekken we hoe we onze emotionele intelligentie kunnen inzetten voor positieve communicatie.

TA (Transactionele Analyse) leert je hoe onbewust ervaringen uit je jeugd, je basisnest een invloed hebben op je huidige gedragingen. We ontdekken jouw script en gaan aan de slag met de drie ego-posities en transacties.

Vanuit de positieve, oplossingsgerichte benadering zetten we de focus op ons doel, op wat we willen bereiken. Een fundamenteel zelfvertrouwen en een positief welbevinden liggen aan de basis van elke groei. We leren mindfull en mild voor onszelf te zijn. We gaan  creatief aan de slag met onze gedachtes en gevoelens.

En vooral leren we dat we ook mild mogen zijn voor onszelf en hoe belangrijk het is goed voor ons zelf te zorgen. 

Meer weten over integratieve psychotherapie? Klik hier