Dit is mijn grens.

Grenzen stellen. Mijn grens ligt anders dan de jouwe!

WORKSHOP VOOR OUDERS / LEERKRACHTEN VAN TIENERS OVER GRENZEN STELLEN, GRENZEN RESPECTEREN.

Tieners onderling, het ene moment vrienden met grappen en grollen, elkaar speels plagend, dan weer voelt het aan als pesten, zowel in de dagdagelijkse ‘reële’ wereld en zeker ook op sociale media. Die lenen zich immers tot heel wat mogelijkheden. Het gaat allemaal zo snel, het is zo vluchtig, dat kan toch geen kwaad … denkt men vaak …

Plagen – pesten: waar ligt de grens? Wat voor de ene tiener een plaagstootje is, ervaart iemand anders als kwetsend. De impact op iemand kan zeer groot zijn.

Onze tieners, maar ook wij, zijn ons vaak niet bewust dat elk van ons andere grenzen heeft. Aanvoelen waar die grenzen liggen en respect voor ieders grens is de basis van een goede verstandhouding en respectvol contact met elkaar.

Ook zelf grenzen stellen is niet voor iedereen een gemakkelijke vaardigheid. Daarom is het belangrijk te leren hoe we op een positieve, assertieve manier onze grenzen kunnen aangeven. We willen dat onze jongeren weerbaar zijn.

- Hoe kunnen wij als ouders onze tieners helpen hun eigen grenzen te stellen?
- Hoe kunnen wij als ouders onze tieners helpen oog te hebben voor de grenzen van anderen?
- Hoe kunnen we hen leren aan groepsdruk te weerstaan?
- En wat met netetiquette?

Ouderverenigingen en scholen kunnen deze infoavond of studiedag aanvragen of je kan je individueel inschrijven op de wachtlijst van onze huiskamerworkshop in Ankerpunt inschrijvingsformulier.