Creatief omgaan met sociale vaardigheden in je klas.

In deze workshop  krijg je heel wat informatie en tips i.v.m. sociale vaardigheden in de klas en op de speelplaats. Leerkrachten en begeleiders gaan ook zelf creatief aan de slag met beeldend materiaal, geïnspireerd op  technieken uit de creatieve en de  integratieve psychotherapie. We combineren dit met enkele ontspanningsoefeningen en de filosofie van mindfulness.  Hierin gekaderd ontdekken we een aantal boeiende manieren om kinderen nieuwe sociale vaardigheden bij te brengen. O.a.

  • kinderen ontdekken tekenend hun grenzen, maar  leren ook hun eigen terrein afbakenen
  • de faalangst voorbij
  • een ‘veilig plekje’ om je terug te trekken als het even te veel wordt.

Voor leerkrachten en begeleiders lagere school en neen, je hoeft hier zelf niet creatief voor te zijn! Met enkele basistechnieken kan je spelenderwijs met je klas aan de slag.

In de prijs zijn materiaal, een versnapering en een drankje inbegrepen. We werken met een klein groepje deelnemers, zodat ook individuele vragen en noden aan bod kunnen komen. 

Info
Datum: 
dinsdag 14 oktober 2014, 09:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
45 euro
Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.