Challenge: praatcafé voor jong-volwassenen

Doel: jonge mensen veerkrachtig en vol zelfvertrouwen

aan hun eigen toekomst laten bouwen

 

 

Een mentale boost voor elke jongvolwassene!

Na het middelbaar kom je als jongvolwassene terecht in een heel nieuw leven. Sommigen van jullie gaan werken, anderen starten een veeljarig avontuur in het hoger onderwijs. Het oude vertrouwde achterlaten, nieuwe uitdagingen tegemoet. Best spannend en soms een hele challenge!

 

In dit interactief praatcafé filosofeer, redeneer en discussieer je samen met andere jongvolwassenen over thema's en vragen die je aanbelangen o.l.v. een ervaren therapeut. We doen dat interactief, creatief en in beweging, met respect voor ieders noden en met accent op talent.

 

Challenge gaat door in kleine groepjes. Zo creëren we een veilige omgeving waar je kan praten over je gevoelens, je gedachten of vragen kan stellen. Hier kan de psycholoog je tips geven over hoe je hiermee om kunt gaan in bepaalde situaties. Ongetwijfeld komen jullie ook zelf met heel wat boeiende tips en voorbeelden op de proppen. Zo is er verbondenheid en kunnen jullie ook van elkaar leren.

 

Deze workshops zijn voor iedereen bedoeld, je hoeft niet met grote zorgen of vragen te zitten. Het is ook een fijn samen zijn met leeftijdsgenoten onder elkaar en misschien zitten er wel nieuwe vriendschappen in.

Interne link

 

Thema's

- Hoe zie jij je toekomst? Welke keuzes wil je maken?...

- Stress door nieuwe omstandigheden: werken, examens, keuzestress, stage, kot

- Hoe eenzaamheid voorkomen?

- Hoe nieuwe contacten maken?

- Prioriteiten leren stellen, balans zoeken

- Hoe omgaan met examenstress/ studies?

- Wat bij faalangst?

- Assertiviteit en weerbaarheid

- Corona(regels): Hoe ga je hier mee om?

- Je hoeft niet altijd even sterk of stoer te zijn: Het is oké om eens niet oké te zijn

- We bekijken het ook door een positieve bril: Hoe zien jullie kansen om deze crisis aan te grijpen om de wereld mooier te maken?

- Onverwachte dingen op je pad: Niet alleen corona, maar heel wat andere dingen komen soms onverwachts op je pad. Soms zijn het leuke dingen waar je blij van wordt, die je een boost geven, een sprong vooruit in het leven. Helaas kruisen ook droeve gebeurtenissen ieders pad. Hoe kan je daar mee omgaan? Hoe kan je dit verwerken om daarna weer veerkrachtig verder te gaan?


Informatie over de concrete data, prijzen en hoe je kan inschrijven vind je hier.