Ankerpunt Academie: overzicht (huiskamer)gesprekken, infosessies, lezingen

6/10/2020 om 19.00
Veerkracht bij kinderen en jongeren versterken.
GRATIS

Meer info? Klik hier

Op regelmatige basis organiseert Ankerpunt kleinschalige activiteiten zoals deze huiskamergesprekken in onze gezellige living, bij jullie thuis of in de organisatie of online.

 inschrijvingsformulier

Online huiskamergesprekken Ankerpunt vzw:

‘Fysieke afstand maar sociale nabijheid!’

Na de zomer openen  we de deuren van onze nieuwe oranjerie.  Wekelijks worden er  huiskamergesprekken georganiseerd in kleine veilige groepjes over vragen over opvoeden, welbevinden, zelfzorg, emoties bij kinderen, jongeren, persoonlijke groei, 

Maar ook onderwerpen die aansluiten bij ervaringen die vandaag extra stresserend kunnen zijn. Zo komen thema’s aan bod o.a. over het combineren van school en werk, eenzaamheid, angst, sociale vaardigheden, fysieke afstand en sociale nabijheid, welbevinden, weerbaarheid, nieuw samengestelde gezinnen, studeren of werken in tijden van het coronavirus...

Per onderwerp zal er steeds een andere doelgroep in het middelpunt staan: ouders, leerkrachten en zorgverstrekkers, kinderen, jongeren en studenten/jongvolwassenen. Iedereen is steeds welkom om mee te luisteren.

Meer info over de planning en inschrijvingen kan je vinden op onze website www.ankerpunt.be of bel 0497/746899
Zorgen en vragen mag je op voorhand mailen naar secretariaat@ankerpunt.be

inschrijvingsformulier

Huikamerlezingen uitgelegd

Deze boeiende, interactieve huiskamerworkshops gaan door in een gezellige huiskamer of online. Bij een drankje en een koekje babbelen we in  kleine, besloten groep rond een welbepaald onderwerp. Dat kan over opvoeding gaan, over sociale vaardigheden, welbevinden, weerbaarheid, zelfvertrouwen, omgaan met stress op school of op het werk, studiemethoden van je kind, ... Je kan er aanwezig zijn voor jezelf, of om voor je kind, je relatie, je werk, de klas,... Dit is dus niet gewoon een algemene uiteenzetting. We werken op maat, dus jouw individuele noden kunnen (indien gewenst anoniem) aan bod komen. Ook online werken we kleinschalig.

Doel is in interactie te gaan met de andere deelnemers zodat we, onder leiding van een deskundige, ervaringen met elkaar kunnen delen en tips krijgen om op een positieve manier de zaken aan te pakken. Daarom is het ook interessant om met een gemengd publiek samen te zitten en van elkaar te leren. 

Opdat iedereen aan het woord kan en iedereen zich veilig zou voelen, beperken we het aantal inschrijvingen. Zo kunnen we echt op maat werken.

Waar? In onze gezellige huiskamer, of in de zomer op het terras kaarten we allerlei opvoedingsproblematieken aan of denken we samen na over zelfzorg en persoonlijke groei.  

Wanneer? Kijk hiervoor in onze agenda of in de rechterkolom van deze website (klik onderaan op 'meer' voor nog meer workshops). Aarzel niet om meer info te vragen, of ander thema's voor te stellen. Je kan ook zelf een bepaald thema aanvragen, bij voldoende interesse, starten we een  nieuw groepje op. Je kan ook zelf een klein groepje samenstellen, dan kijken we samen wanneer we dit kunnen inplannen.

Wij komen ook naar jouw organisatie om te spreken zowel voor een kleine groep als voor een breder publiek! 

Doelpubliek ouders - school - zorg - bedrijven

Prijs : 30€

Kortingen:
- Ben je lid van de vzw betaal je steeds slechts 25€. Lid worden?
- Kom je met twee, dan betaalt de tweede ook slechts 25€.
- De meeste mutualiteiten komen hiervoor ook voor een stukje tussen.

Sinds deze zomer kan je genieten van de Uitpasvoordelen bij deze workshops.
- Kansentarief Uitpas:  6€ 

* Voordelen niet cummuleerbaar!

Nieuwe data worden nog ingepland, maar je kan je zeker al intekenen op de wachtlijst.

- Fysieke afstand, sociale nabijheid.
- Hoopvol leven in coronadagen
- Het geheim van het tienerbrein
- De hoge lat: faalangst ombuigen
- In de bres bij examenstress
- Emoties bij kinderen
- ADHD als talent
- Oplossingsgericht omgaan met kinderen met moeilijk begrijpbaar gedrag
- Hoe burn out, bore out, stress en depressie voorkomen of behandelen
- Groei uit jezelf en info over het pluk - je - dagboekje
-...
- Heb je zelf een voorstel, dan kan je dat zeker ook aanvragen

inschrijvingsformulier

Naar agenda

Info
Datum: 
maandag 05 oktober 2020, 19:00 tot zaterdag 19 december 2020, 19:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE64 7350 5110 6052 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.