Als ik kon toveren, dan ...

Is deze nieuwsbrief niet goed
leesbaar? Klik hier!
Werken er links niet? Geef ons
een seintje!

 

 

 


Beste lezer,

 

 

Ouders vertelden me onlangs hoe ze nu door thuis te blijven, het leven van hun zoon van dichtbij meemaakten. Ruzies en eindeloze discussies leken onvermijdelijk. De ouders kwamen met hun zoon naar Ankerpunt. Erg delicaat. De zoon leek niet erg enthousiast of gemotiveerd. Ik liet de ouders en de zoon naar elkaar luisteren, wat hadden ze nodig van de ander en wat konden ze zelf doen? We stelden voor beide partijen doelen op die ze in kleine haalbare stapjes konden realiseren. Falen mag op voorwaarde dat er moeite werd gedaan om ook goede momenten te beleven.
Ik was aangenaam verrast toen ze de week nadien terugkwamen en vertelden hoe heerlijk de rust in huis was, de vriendelijke omgang met elkaar. Daarvoor wilden ze het zeker verder doen, ook de zoon.


- Marleen Jans

Corona maakt het dagelijkse leven voor iedereen wat anders dan normaal. Spanningen, onzekerheden, verlies van controle… Maar gelukkig kunnen we uit elke situatie wat leren. In onze vorige nieuwsbrief gaven we heel wat tips rond het bewegen in je kot (klik hier). Hier geven we ook nog enkele corona - lessen uit de realiteit.

In deze nieuwsbrief lees je:

- Vijf tips evenwichtige manier samen te leven in coronatijden
- Toverkampje voor kinderen & jongeren tijdens schooluren mei & juni
- Zomeragenda: workshops en kampjes
- Variapuntjes

 

 

    

 

TIP 1. Ga Corona niet uit de weg: praat erover!

Maak tijd en ruimte om over Corona en bijkomende gevoelens te praten. Angsten, onzekerheden en ook de positieve dingen mogen besproken worden. Luister naar elkaars ervaringen en noden, zodat jullie goed voor elkaar kunnen zorgen. Kinderen en jongeren hebben hier extra nood aan.


TIP 2. Geef elkaar en jezelf ruimte.

We zitten altijd in elkaars buurt. Dit kan zorgen voor een veilig gevoel, maar kan ook voor spanningen zorgen. Zorg ervoor dat je af en toe tijd neemt voor jezelf, maar geef je huisgenoten ook de ruimte om tot rust te komen. Op deze manier wordt het wat gemakkelijker om met deze moeilijke tijd om te gaan...

Meer tips lezen? Klik hier 


Joepie! Terug naar school. Voor heel wat kinderen (en hun ouderswink) een herademing. Terug naar de vriendjes. Samen ervaringen uitwisselen, samen spelen. 


Toch zijn  ze zijn nog niet helemaal gewend aan dit 'nieuwe normaal'. Ook kinderen zitten met heel wat vragen en gemengde gevoelens. 

 

Daarom opent de Ankerpunttuin zijn poortje tijdens de schooluren voor kinderen uit de basisschool en kunnen ze nu bij ons terecht voor ons splinternieuwe 'Als Ik Kon Toveren'. In deze workshop krijgen ze op speelse en creatieve manier de kans om even weg te zijn uit de onzekere realiteit en samen over corona te praten, zowel over de moeilijke als de mooie dingen. Als ik kon toveren...

Je leest er hier alles over.


Klik op de tegeltjes voor meer informatie.

        

 

          

       
Schrijf je snel in want VOLZET IS VOLZET!


 

Vacature Kom jij het Ankerpuntteam versterken? Vrijwilligers zeer welkom!

Like en volg ons: FacebookLinkedIn en Instagram.

Ja, ik wil graag deze nieuwsbrief blijven ontvangen. Klik hier!

Om zo'n breed mogelijke publiek te bereiken en ook kinderen uit kwetsbare gezinnen kansen te geven, zoekt Ankerpunt sponsors en subsidies. Alvast bedankt om ons hierbij te helpen. 

Je kan ons ook helpen door dit bericht zo veel mogelijk te delen met mogelijks geïnteresseerden. Bedankt!

We wensen jullie allen een gezonde periode toe, met aandacht voor elkaar en ook veel creativiteit en om zelfs nog sterker uit deze crisis te komen!

Vriendelijke groeten,

Het Ankerpuntteam

 

© 2020 Marleen Jans Ankerpunt vzw. All rights reserved.

___________________________________________________________

Privacy GDPR. Meer weten over onze privacyverklaring? Lees hier.
U ontvangt deze mail omdat u opgenomen bent in de mailinglijst van ANKERPUNT vzw. Je persoonsgegevens worden verwerkt door ANKERPUNT vzw en worden enkel gebruikt om je enkele keren per jaar een mailing te sturen met nieuws over de activiteiten van ANKERPUNT vzw. We doen het nodige om je persoonsgegevens in alle veiligheid en vertrouwen te beheren en te gebruiken. Uw gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden.  Indien u geen informatie van ANKERPUNT vzw meer wenst te ontvangen, kan u zich op ieder moment uitschrijven uit onze mailinglijst door op onderstaande knop 'UITSCHRIJVEN' te drukken. We zullen je missen.

Ja, ik wil graag deze nieuwsbrief blijven ontvangen. Klik hier

Disclaimer