‘Studie in - zicht' thema: samenvattingen maken, zo doe je dat!

Doel

De workshop 'Studie in zicht' heeft als doel meer inzichten te bieden in hoe je best studeert. Heel wat thema's passeren de revue. 

Thema 'samenvattingen maken'

Samenvattingen maken is helemaal niet evident. Soms vergeet je van alles of wordt het een tijdrovend werk, waardoor je de rest niet rondkrijgt.
 In een klein groepje leren we hoe we efficiënt en gestructureerd samenvattingen en mindmaps kunnen maken en welk systeem het best bij jou past. We leren ook van elkaar door samenvattingen te vergelijken en er met elkaar over te praten. 

Een voorbeeld.


Versie Maxim                        Versie Ankerpunt

Maxim stond er maar beteuterd bij te kijken. Nu had hij zo hard geleerd voor geschiedenis. Zelfs een samenvatting gemaakt. Toch waren zijn examenpunten ondermaats. Hoe kon dat nu toch? Zou  hij dan dom zijn? 
Samen bekeken we zijn samenvatting. Neen, Maxim was helemaal niet dom. Zijn samenvatting was wel goed gestructureerd, maar er ontbrak heel veel informatie. Samen zijn we gaan zoeken wat de essentie van de leerstof was en hoe we de structuur als kapstok voor het onthouden konden gebruiken. (Maxim is een fictieve naam)

Datum
Zaterdag 24.02.18 van 15.00 - 17.30 u

Voor wie?

Leren leren voor jongeren van het secundair onderwijs.

  In het leren leren pakket ontdek je in de verschillende sessie's oa.: Hoe planningen maken, grotere hoeveelheden leerstof verwerken, samenvattingen maken... Wat zijn je talenten die je kan gebruiken om het leren efficiënter te maken. Wat werkt bij jou. Hoe zit het met pauzes, multimediagebruik,... Hoe kunnen we faalangst voorkomen of verhelpen?  Wat is jouw motivatie om dit jaar te slagen?Locatie: Ankerpunt

Deze workshops kaderen in het thema gezinsvoorlichting.  Een voor - en of nabespreking kan extra aangevraagd worden. 

Meer info info@ankerpunt.be of 0497/746899

Meer weten over individuele begeleidingen? Klik hier

2018 Marleen Jans, Ankerpunt. All rights reserved.

Info
Datum: 
zaterdag 24 februari 2018, 15:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Prijs: 
60 euro voor de namiddag
Kom je met twee dan betaalt de tweede slechts 55 euro
Inschrijvingswijze: 

http://www.ankerpunt.be/jeugdJe inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.