Schoolcoaching

Naast onze zorg voor kinderen, jongeren en gezinnen is een belangrijk luik van Ankerpunt georiënteerd op de scholen: leerkrachten, directies, zorgcoördinatoren en iedereen die zijn rol heeft in het onderwijs en de zorg die daarmee gepaard gaat. 

Inspelen op het M - decreet
Onderwijs staat niet stil. Met de verdere implementatie van het M - decreet in het vooruizicht, zijn er heel wat vernieuwingen op til. Schoolteams kunnen hier in groeien. Ankerpunt denkt graag mee hoe er NU op een efficiënte manier kan overgegaan worden naar de school van de toekomst. We komen naar jouw school en werken op vraag en op maat. Ankerpunt is er voor alle onderwijs: basis, secundair, examencommissie,  hoger onderwijs, universiteit, volwassenonderwijs

Coachings op maat
Brandend actueel zijn onze begeleidingen bij o.a. co - teaching, samen klas en school maken, moeilijk gedrag positief aanpakken,  communicatie, gedeelde zorg, teambuildings,... Wij werken voor u een pakket uit op maat!

 

Individueel en in groep
Naast gezamenlijke infosessies en het bijwonen van  klassenraden bieden we ook individuele coaching aan, waarbij we het bijwonen van lessen meteen koppelen aan een nabespreking.

Loopbaancoaching voor leerkrachten

Les geven is een boeiende en uitdagende job. Door de vele opdrachten die soms op ons afkomen, groeit mogelijks twijfel. Blijf ik gaan voor deze job en hoe hou ik het dan plezierig en haalbaar? Zijn er andere talenten die kriebelen voor een nieuwe uitdaging? Dan kan u steeds bij onze loopbaancoach terecht. Wij aanvaarden loopbaancheques. Meer weten? Klik hier.

In je kracht als leerkracht

In deze  vernieuwende cursus over lesgeven en samenwerken ontdekken we hoe we met  onze emotionele intelligentie in kunnen zetten als kracht in onze communicatie met leerlingen, ouders, collega's, directie, zorgverleners, ... en coachend  te werk  kunnen gaan. De cursus biedt heel wat praktijkideeën, tips en handige handvatten ook is er de  mogelijkheid  het geleerde  in te oefenen en bij te sturen o.l.v. de coach. Er wordt ook dieper ingegaan op het M - decreet.

Deze cursus helpt je om je als leraar/docent/ zorgverlener verder te bekwamen in dat wat jou nu al die goede leerkracht maakt. Het is een ondersteuning om de uitdagingen van vandaag en morgen met succes aan te gaan.

Doel

Hoe voorkom je stress en burn - out? Hoe knoop je een goed contact aan met je leerlingen, de ouders, je directie, je collega’s…? Hoe help je jongeren efficiënt te leren en tegelijk wel in hun vel te voelen? Hoe help je jezelf optimaal voor de klas te staan? Hoe omgaan met agressief gedrag? Hoe constructief communiceren met ouders? Hoe verder met het M - decreet? Samen voor de klas? Hoe kan je op een fijne en efficiënte manier op elkaar inspelen? ...

Meer lezen? Klik hier.

 

Ons team
Ankerpunt staat voor u klaar met een professioneel team van psychologen en orthopedagogen die massa's ervaring hebben in het onderwijs.

 

Ontdek hier ook onze talrijke lezingen

Stel hier uw vraag.